Uitwisseling papierloos vergaderen gemeente Leiderdorp / Nederweert

Gemeente Nederweert is voornemens het papierloos vergaderen voor meer processen verder uit te rollen. Na het proces bestuurlijke besluitvorming voor B&W gaan we nu het raadsproces optimaliseren. Net als de B&W-voorstellen ontstaan ook de raadsvoorstellen en hun bijlagen digitaal en worden opgeslagen en beheerd in Decos JOIN. Recent is als raadsinformatiesysteem iBabs aangeschaft. Voor het koppelvlak tussen JOIN zaak en document en iBabs is gekozen voor Agenderen.nl.

Agenderen.nl is de online oplossing van Decos waarmee je eenvoudig de agenda van je vergaderingen kunt opstellen. Dankzij de koppeling met JOIN kun je gebruik maken van alle informatie uit je zaken, documenten en bestanden. Zo publiceer je gemakkelijk naar bijvoorbeeld de website of naar een raadsinformatiesysteem zoals iBabs, zodat je ook mensen buiten je organisatie toegang kunt geven tot de informatie.

Uitwisseling voor koppelvlak JOIN / AG.nl en iBabs.
Uitwisseling voor koppelvlak JOIN / AG.nl en iBabs.

Robert Jan Kuijt maakt deel uit van mijn netwerk om af en toe eens over de ontwikkeling in ons vakgebied bij te praten. Op zijn uitnodiging zijn we bij gemeente Leiderdorp langs geweest om de voortgang van papierloos vergaderen met behulp van deze koppelvlakken te bekijken. Uiteraard hoorde daar van onze kant een Limburgse traktatie bij, een ruime punt rijstevlaai. Samen met Jaqueline Noordermeer hebben we een demo van hun vergaderproces gekregen dat al enige tijd naar tevredenheid in productie draait. Uiteraard zijn ook daar nog wensen voor meer functionaliteiten.

We hebben voldoende informatie gekregen om verder te gaan met onze optimalisatie van het raadsproces.

Robert Jan en Jaqueline, bedankt voor jullie tijd.

Heb je een vraag of een opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

augustus 2021
M D W D V Z Z
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Volg me op Twitter