referenties

Bekijk Gemeente Buren.nl
Taakomschrijving:
•Senior consultant zaakgericht werken / DMS en RMA specialist
•Ondersteuning leveren op het gebied van;
– functioneel- en applicatiebeheer Decos JOIN,
– procesoptimalisatie en uitrol zaakgericht werken,
– digitaal waarmerken en ondertekenen van documenten,

Bijna 2 jaar mocht ik het team Digitale Informatievoorziening bij gemeente Buren ondersteunen als consultant zaakgericht werken / DMS en RMA specialist. Diny Maasbach-Verbeek schreef de volgende aanbeveling op mijn Linkedin-profiel.

“Tom Hillegers heb ik leren kennen toen hij werd voorgesteld voor een interim opdracht bij de gemeente Buren voor het (her)inrichten van Decos JOIN op basis van zaaktypen.nl . Voor dit project hadden we een projectplan opgesteld en de werkzaamheden gedefinieerd. Voor deze werkzaamheden zochten wij een invulling. Tijdens de gesprekken werd snel duidelijk dat Tom de senior medewerker was die wij samen met 2 junior medewerkers wilden inzetten voor het uitvoeren van deze klus. Tijdens het eerste gesprek was er direct een klik met Tom. De samenwerking tussen Tom, de 2 junior medewerkers en de overige collega’s verliep heel soepel. Tom past zich makkelijk aan een voegt zich makkelijk als collega binnen het team.

Tom heeft veel ervaring met het inrichten van JOIN t.b.v. zaakgericht werken. Hij kon op basis van zijn ervaring en best practices voor de gemeente Buren de beste oplossing voordragen. Tom onderhoudt nauwe contacten met Decos, de leverancier van JOIN. Dit levert een snelle ingang op bij vraagstukken en/of problemen.

Tijdens de intensieve periode van de inrichting van JOIN heb ik Tom leren kennen als een enthousiast en gedreven professional die zijn mening geeft als hij dat nodig vindt maar ook luistert en open staat voor andere meningen en invalshoeken. Na de inrichtingsperiode heeft Tom ons gedurende ruim 1,5 jaar gedurende enkele dagen per maand ondersteund op het gebied van functioneel beheer en applicatiebeheer. In deze periode heeft in de gemeente Buren een reorganisatie plaatsgevonden. Dit leverde veel extra werk op. Tom heeft hieraan zijn bijdrage geleverd. Ook in deze periode zette Tom zich in alsof hij een vaste collega was en was hij bereid zijn agenda op onze agenda aan te passen.

Tom is altijd zeer benaderbaar, makkelijk in de omgang, direct zonder verborgen agenda. Inhoudelijk . heeft hij veel kennis van gemeentelijke processen, zaakgericht werken en kennis van informatievraagstukken binnen een gemeentelijke organisatie.

Hoewel ik tot 1 oktober 2018 formeel de leidinggevende was van Tom, heb ik altijd het gevoel gehad op basis van gelijkwaardigheid met hem te werken. Ik beveel Tom van harte aan als professional op het gebied van zaakgericht werken, gemeentelijke procesinrichting en advisering op het gebied van gemeentelijke informatie vraagstukken.

Tom bedankt voor de prettige samenwerking! Diny Maasbach”

 

Bekijk Gemeente Leiden.nl
Taakomschrijving:
• Facilitator voor projectorganisatie VRIS (Versterken Regionale I-Samenwerking)

Een half jaar mocht ik het project VRIS (Versterken Regionale I-Samenwerking) de gemeente Leiden ondersteunen. In mijn rol als facilitator mocht ik samen met Olga Riazanova gaan samenwerking met de projectorganisatie en ruim 150 functioneel- en applicatiebeheerders. Veel workshops mogen organiseren met een behoorlijke diversiteit aan onderwerpen. Janine van Velde en Susan van Halewijn bedankt voor het vertrouwen en de samenwerking.  Janine van de Velde schreef de volgende aanbeveling op mijn Linkedin-profiel.

“Dank je wel voor je positieve inzet. Het is een interessant leerproces geweest voor ons allemaal: hoe benader je het beste een grote groep met een diversiteit aan mensen, die een onzekere fase tegemoet gaat. Met dank aan jouw hulp hebben we verschillende wijze van benadering kunnen kunnen testen en van kunnen leren”

 

Bekijk Nederweert.nl
Taakomschrijving:
• Projectleider introductie en uitrol zaakgericht werken
• Ondersteuning leveren op het gebied van;
– functioneel- en applicatiebeheer Decos JOIN,
– procesoptimalisatie en uitrol zaakgericht werken,
– ontsluiting JOIN-vergaderdossiers t.b.v. papierloos vergaderen voor MT, bestuur en raad (m.b.v. agenderen.nl),
– digitaal waarmerken en ondertekenen van documenten,
– communicatie naar burgers en bedrijven realiseren vanuit Decos JOIN naar burgers via mijnoverheid.nl (en berichtenbox)

Ruim 2 jaar mocht ik het team Informatie Voorziening bij gemeente Nederweert ondersteunen als projectleider/applicatiebeheerder. Lex Smit schreef de volgende aanbeveling op mijn Linkedin-profiel.

“Als “brutale Amsterdammer” in de gemeente Nederweert heeft Tom op zijn eigenwijze wijze wijze, een mooie impuls gegeven aan de invoering van het zaakgericht werken. De omzetting van Decos D5 naar JOIN en het digitaliseren van besluitvormingsprocessen van het MT , B&W en de Raad zijn een kleine greep uit de prachtige resultaten. De gemeente Nederweert heeft een aantal kernwaarden ofwel 8 succesbepalende factoren: open, actief, kennis delend, vertrouwen, mensgericht, betrokken, veranderbaar en goede ondersteuning. Deze kracht van acht zijn zondermeer op Tom van toepassing en verdient hij de titel van gedreven en hoogwaardige professional. Daarbovenop is Tom een toffe collega die je graag in je team wil hebben en ben je verzekerd van een harde werker en een bijzonder fijn mens. Zo heb ik hem leren kennen en daarom kan ik hem van harte aanbevelen als je een moeilijke klus geklaard wil hebben”.

Bedankt voor onze waardevolle samenwerking Lex.

Bekijk Waddixveen.nl
Taakomschrijving:
Een projectmatige begeleiding en ondersteuning leveren voor het doorvoeren van verbeteringen en het structureren van het proces Meldingen Openbare Ruimte (MOR). Huidige ondersteunende applicatie voor MOR-proces zal migreren van CMS SIM naar Decos D5/JOIN.

Ruim 1 jaar mocht ik het team Openbare Ruimte en DIV bij gemeente Waddinxveen ondersteunen als projectleider/applicatiebeheerder. John Pape schreef de volgende aanbeveling op mijn Linkedin-profiel.

“Tom heeft Waddinxveen goed geholpen met het ontwerpen en realiseren van een zaakgerichte afhandeling van meldingen openbare ruimte, het genereren van managementinformatie en de borging van het beheer.”

Bedankt voor onze samenwerking John.

Taakomschrijving:
• (her)inrichten Decos D5 om zaak- en procesgericht werken mogelijk te maken,
• Ondersteuning leveren aan applicatiebeheerder Decos D5 om zaaktypen.nl te implementeren
• Projectleider ‘opslaan van projectdocumentatie in Decos D5’,

Bijna 2 jaar mocht ik het team Informatie & Gegevensbeheer bij gemeente Hillegom ondersteunen als projectleider/applicatiebeheerder. Peter Schipper schreef de volgende aanbeveling op mijn Linkedin-profiel.

“Tom is één van die mensen, van wie je blij bent dat je ze tegen het lijf gelopen bent. Hij weet niet alleen waar ie over praat als ’t over z’n vakgebied gaat, Tom is daarnaast – en daar hecht ik zelf dan weer veel waarde aan – een fijne vent om bij je team te hebben.Hij heeft ons in Hillegom als Decos-specialist prima ondersteund. Denkt en bouwt goed mee bij nieuwe ontwikkelingen en neemt waar nodig zelf het voortouw.’t Is een echte ‘no-nonsense guy’. Iemand die, als er bij ons effe geen werk lag, niet zijn geplande uurtjes uitzat maar eerder stopte. Die uren zag ik dus ook niet terug op de factuur. Dat vind ik mooi! (heb ik wel eens anders meegemaakt) Bij ons lag helaas meer werk dan budget, dus hebben we Tom voorlopig moeten laten gaan. Zodra de gelegenheid zich weer voordoet, is ie mijn!”

Bedankt Peter.

Taakomschrijving:
• (her)inrichten D5 om zaak- en procesgericht werken mogelijk te maken,
• Begeleiden van applicatiebeheerder en medewerkers DIV,
• OMS administratie,
• Contract administratie,
• Cyclisch documentbeheer.

Na 1 jaar werkzaam te zijn geweest bij Veligheidsregio Noord-Holland Noord schreef Bart Udo de volgende aanbeveling op mijn Linkedin-profiel.

“Tom heeft bij Veiligheidsregio Noord-Holland Noord met veel inzet het gebruik van Decos in ons bedrijf enorm gestimuleerd. De workflow rond de contracten en het beheer van de kwaliteitsdocumenten zijn door Tom’s inzet en volharding goed geïmplementeerd in het werkproces van de betreffende afdelingen. Zijn aanpak is gebaseerd op nuchterheid, benen op de grond, kennis en eerlijkheid. Als hij het weet, weet de klant het ook, als hij het niet weet, zoekt hij het voor je uit. Dit alles met gevoel voor de verhoudingen in het bedrijf en -heel belangrijk- met gevoel voor humor!”

Bedankt Bart.