Proces Digitaal Besluitvorming gepresenteerd bij gemeente Nederweert

Vandaag aan het MT van gemeente Nederweert een demo mogen geven om het volledige digitale besluitvormingsproces te laten ondersteunen door hun huidige DMS/RMA applicatie. De wens is er om volledig digitaal, flexibeler en duurzaam te gaan werken.

Het proces van bestuurlijke besluitvorming kent een vast patroon (opstellen, doorsturen, beoordelen, accorderen, besluiten, agenderen, samenvoegen en vergaderen). Nadat adviezen, voorstellen of nota’s zijn opgesteld moeten diverse leidinggevende, financiële- en juridische controlers hun (digitale) handtekening zetten om akkoord te geven. Uiteindelijk komen de stukken via de gemeentesecretaris bij het college terecht.

De volgende voordelen aangetoond op de omslag van dit proces in gang te zetten:
– transparante inzage m.b.t. de status van een voorstel, vanaf het moment dat de eerste versie geregistreerd is tot aan de publicatie van een besluit,
– niet langer afhankelijk van de aanwezigheid van een collega of het originele document,
– iedereen werkt automatisch met de laatste versie van het voorstel en de bijgesloten informatie bestanden en zo kunnen voorstellen aanzienlijk sneller en werkplek onafhankelijk worden afgehandeld,
– op basis van afhandeling van (workflow)activiteiten kunnen definitieve voorstellen automatisch worden geconverteerd naar pdf-bestanden.

20141203 BBV Nederweert

Heb je een vraag of een opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

augustus 2021
M D W D V Z Z
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Volg me op Twitter